Amerikai elnökök és szexbotrányaik



Bill Clinton mellett Thomas Jefferson, Warren G. Hardling és Franklin D. Roosevelt se volt szent.Az amerikai elnökválasztás kampányában sok szó esett a szexbotrányokról, amikről mind a két elnökjelölt bőven tudott volna mesélni, ám hiba lenne azt feltételezni, hogy az Egyesült Államok történetében nem fordult elő többször, hogy az aktuális elnöknek erotikus kaland miatt kellett magyarázkodnia.

Bill Clinton (1993–2001): A kampány során Trump egyszer azzal szúrt oda az ellenfelének, hogy Hillary Clinton a férjét sem tudja kielégíteni, akkor hogyan akarja Amerikát? A végül megválasztott elnök ezzel arra célzott, hogy Bill Clinton a hivatali idejében Orális Ovális Irodát csinált az Ovális Irodából egy gyakornoklánnyal.

Clinton és Monica Lewinsky viszonya hatalmas botránnyá nőtte ki magát, mert egész Amerika azon vitatkozott, hogy hazudott-e az elnök, és az orális szex vajon szexuális kapcsolatnak számít-e. Clintonnak végül nem kellett lemondania.

Sokan biztosra veszik, hogy nem Lewinsky volt az egyetlen, akinek viszonya volt az elnökkel, mert amikor Clinton még arkansasi kormányzó volt, akkor állítólag csak akkor húzta fel a nadrágját, ha fényképezték.

John F. Kennedy (1961–1963): Az egykori elnök egész életében falta a nőket, még akkor is, amikor már nős volt. Egyes szakértők szerint JFK Addison-kórban szenvedett, amire olyan gyógyszert kapott, aminek a mellékhatása csillapíthatatlan nemi vágyat okozott.

A szexfüggő elnök szeretői között olyan hírességek voltak, mint Marilyn Monroe, Angie Dickinson, Blaze Starr, Judith Exner Campbell (utóbbi az akkori olasz maffia fejének barátnője). Mellettük Priscilla Weir és Jill Cowan is megfordult az elnök ágyában. Ők a Fehér Házban dolgoztak, mint az elnök titkárnője.

J. Edgar Hoover, az FBI vezetője biztos, hogy mindenről tudott, ezért mindent megkapott, amit Kennedytől kért. Ezért cserébe a nyilvánosság sokáig nem tudott bizonyított formában az elnök szexügyeiről, bár Marilyn Monroe híres születésnapi köszöntője elég egyértelmű volt.

James Buchanan (1857-1861): Az Egyesült Államok eddig egyetlen nőtlen elnöke valószínűleg meleg volt, legalábbis sokan ezt gyanítják abból, hogy Buchanan szoros kapcsolatot ápolt a korábbi alelnökkel, William Rufus King képviselővel.

A korabeli feljegyzések szerint a két férfi közeli barátai úgy utaltak Kingre, hogy ő Buchanan „felesége”, „jobbik fele”. Amikor Kingnek Franciaországba kellett költöznie egy kiküldetés miatt, akkor Buchanan levelet írt az egyik női barátjának, és bevallotta, hogy mennyire bánatos, amiért a társa elment, illetve hiába keresgél a férfiak között, nem talál olyat, mint King.

Thomas Jefferson (1801–1809): Az Egyesül Államok harmadik elnökéről általában a Függetlenségi Nyilatkozat megfogalmazása jut az eszünkben. Jefferson tagja volt az alapító atyáknak. Emellett építészként, felvilágosult emberként és filozófusként is ismerjük.

Jefferson évtizedekig viszonyt folytatott a saját rabszolgájával, aki ráadásul az apósa lánya volt. Sally Hemings hat gyereket szült az elnöknek, aki a gyerekeket felszabadította rabszolgaság alól, de a szeretőjét nem. Ezt a nőnek kellett megtennie, miután Jefferson meghalt.

Warren G. Hardling (1921–1923): Az egykori elnök tizenöt éven át csalta a feleségét Carrie Fulton Phillipsszel, aki a neje egyik barátja volt. Amikor Hardling az Egyesült Államok elnöke lett, akkor a szeretőjévé tette a nála 30 évvel fiatalabb Nan Brittont, akinek elvette a szüzességét. A nő egy fiút szült a férfinak.

Hardlingnak rengeteg szexkalandban volt része a két nőn kívül, ezért amikor 1923-ban váratlanul meghalt, akkor sokan azt suttogták, hogy a féltékeny felesége megmérgezte.

Franklin D. Roosevelt (1933–1945): A hivatali ideje és az élete utolsó éveit kerekesszékben töltötte az elnök, aki ennek szexuálisan aktív maradt, és évtizedekig viszonyt folytatott a felesége, Eleanor Roosevelt titkárnőjével.

Eleanor idővel rájött, hogy a férje és Lucy Mercer mit művel a háta mögött, ezért válással fenyegette a férjét, aki tudta, hogy egy botrány a politikai karrierje végét jelentené. Válás helyett végül megállapodtak, hogy Eleanor az elnök örök társa marad, ha a felesége és a szeretője nem is (megvoltak a maga női ügyei). Lucy Mercer az elnök halálos ágya mellett is ott volt.

Grover Cleveland (1885–1889, 1893–1897): Buffalóban dolgozott ügyvédként a későbbi elnök, amikor összejött Maria Crofts Halpinnalaki később azzal vádolta a férfit, hogy ő a fiúgyereke apja. Cleveland ezt soha nem vallotta be, de nem is tagadta, a gyerektartást pedig rendesen fizette.

Amikor Clevelan indult az elnöki székért, akkor a kampányban megpróbálták felhasználni ellene a botrányt, de ennek ellenére megválasztották, ráadásul kétszer.

Cleveland mellett a first lady pozíciót a férjezetlen lánytestvére, Rose Cleveland töltötte be 1886-ig, tehát addig, míg az elnök meg nem nősült. Később Rose kapcsolatba került egy férjes asszonnyal, Evangeline Simpsonnal, aki a férje halála után, Olaszországba költözött Cleveland testvérével.

(Forrás: life.hu)

 

Ajánló

Ajánló