Helyiek és a turisták is imádják a Pozsonyi utat Budapesten



A főváros legszebb utcáin érdemes végigsétálni.Mindenki számára más kritériumok tesznek széppé egy területet, emiatt csak elfogultan mondhatjuk ki az, hogy melyik Budapest legszebb utcája, ám az tény, hogy rengeteg fővárosi lakos és turista szeret a Váci utcán, a 2-es villamos vonalán, vagy a Tóth Árpád sétányon andalogni, amivel a testi, lelki és szellemi egészségének is jót tesz.

Ha a jövőben nem akarsz csak átrohanni a gyönyörű fővárosunkon, akkor íme néhány tipp, hogy Budapest mely utcái a legszebbek.

Logodi utca: A várfal nyugati oldalával párhuzamosan futó utcát a vár felé mutató romantikus lépcsők teszik különlegessé. Az utca végéből a Gellérthegyre és a Szabadság-szoborra is rálátunk.

A 2-es villamos vonala: Buda látványos panorámájával a pesti 2-es villamos útvonala egyszerűen csodálatos.

Váci utca: Már a XVIII. század közepe óta létezik a Váci utca, ahol muszáj megnézni az olyan épületeket, mint a Thonet-ház, aminek falai Zsolnay-burkolólapokat kaptak, de még a kovácsoltvas erkélyrácsok és a szobrok is megérdemlik, hogy ne sétáljunk el mellettük.

Mikszáth tér és környéke: A VIII. kerület egyik legérdekesebb helye, ahol Mikszáth Kálmán élt az utolsó éveiben. A jelenlegi piarista gimnázium épületének helyén régen Irinyi János vegyész és a foszforos gyufa feltalálójának műhelye állt. A mai Zappa 1989 és 1995 között a főváros egyik leghíresebb underground szórakozóhelye, a Tilos az Á volt.

Andrássy út: Ha az Oktogontól elsétálunk a Hősök teréig, akkor jól megnézhetjük a szellősebb, kettős fasorral szegélyezett részt. A Köröndtől kertes villák és paloták teszik még könnyedebbé az útvonalat.

Munkácsy utca: Mindenképpen megéri figyelni séta közben, mert a Munkácsy utcán mesés villák, paloták, a Kölcsey Ferenc Gimnázium épülete és a házak díszei teszik élménygazdaggá a túrát.

Gül Baba utca: Budapest egyik legrégibb és a legmeredekebb utcája, ami jelenleg felújítás alatt áll.

Pozsonyi út: Remek boltok, cukrászdák és éttermek teszik hangulatossá és barátságossá a Pozsonyi utat.

A Nemzeti Múzeum körüli utcák, például a Bródy: A VIII. kerületben is található csodás városrész, így például a Bródy utca, ami a XVIII. században a város majorhoz vezetett. Az utca a bérpalotái és a hangulata miatt izgalmas terület a gyalogosok számára.

Ponty utca: Nagyjából a Halászbástya magasságában, a Vár alatt található a csodás kis lépcsős utca, amelyen a Donáti utcától elsétálhatunk a Fő utcáig.

A Zugligeti út gesztenyefa virágzáskor: Sokáig üresen állt az egykori lóvasút-végállomást, ám végre felújították. Ide főleg tavasszal, gesztenyevirágzáskor érdemes eljönni.

Tóth Árpád sétány: A Várnegyedet körülölelő sétányok közül a nyugati a Tóth Árpád sétány, ami az Esztergomi rondelláig tart, és a török időkben alakult ki úgy, hogy alkalmas legyen a sétára, ám az emberek csak a XIX. században vehették birtokba. Ebben az időben fásították, majd 1945-ben megkapta a jelenlegi nevét.

Cházár András utca: 1912 és 1915 között épült a Rózsafüzér Királynéja templom, ami a Cházár utca és a Thököly út sarkán áll, és jól mutatja, hogy milyen hangulatos utcára fordulhatunk rá. Az itt látható középületek és villák a XX. század első felében épültek.

Régiposta utca: Rondella néven már az 1600-as évek vége óta megtalálható az utcajegyzékben a Régiposta utca, ami kereken 200 éve, 1817-ben került be új névvel az utcajegyzékbe.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló