Jen Glantz 14 fontos dolgot tanult a 14 napos első randis kihívásból



A szakítása után döntött úgy a nő, hogy egy hónap alatt 14 férfinak fog esélyt adni, majd levonja a tanulságot.A szerelmi bánatot mindenki másképpen éli meg. Míg valaki a kanapén sír és tömi magába a csokit, addig a másik megpróbálja újra megtanulni a szingli életmódot, megint más viszont beleveti magát a randevúzásba.


Amikor Jen Glantz szakított a párjával, akkor a nő elhatározta, hogy egy hónapon belül 14 férfival fog randevúzni, majd a hónap végén levonja a tanulságot. Jen végül 14 fontos dolgot tanult meg a különleges kihívásnak köszönhetően.


Bemész, kijössz: A kísérlet során előfordult, hogy egy találka 35 percig tartott, míg egy másik órákig. Amennyiben 30 perc alatt nem történt semmi, ami felkeltette volna Jen érdeklődését, akkor kitalált egy udvarias kifogást, és távozott, mert úgy érezte, hogy felesleges tovább húzni az időt, ha a felek csak feszengnek egymás társasságában.


A ghosting, vagyis az eltűnés csúnya dolog: Amikor valaki mégsem tetszik, akkor a legegyszerűbb megoldás az, ha egyszerűen eltűnik az ember. Napjainkban az ilyesmi nagyon könnyű, hála a telefonoknak, internetnek, hiszen csak nem kell többé válaszolni az SMS-ekre, az e-mail üzenetekre, vagy le lehet törölni/tiltani a nem kívánt személyt.


Jen azonban rájött, hogy a ghosting akkor lesz igazán kellemetlen, amikor az ember a saját bőrén tapasztalja meg. A nő szerint ennél még a „Legyünk csak barátok” üzenet is kedvesebb, ráadásul olyan kicsi a világ, hogy soha nem lehet biztosra venni, hogy egyszer nem fut össze az ember azzal, akit ezzel a módszerrel rázott le. Egy ilyen helyzet igazán kínos.


Ha valami nem tetszik, nyugodtan mondj rá nemet: Jen megtanulta, hogy nyugodtan mondhat nemet, ha nem akar egy órát utazni egy randevú kedvéért, esetleg nem kér még egy kör italt. A nő szerint mindenki azt csinál, amit szeretne, és lehet önző az első randevún.


Ha Jen elfáradt a munkában, akkor megkérte a férfiakat, hogy találkozzanak a munkahelye vagy az otthona közelében, mert nem akart több átszállással eljutni egy randevúpartnerhez.


Egy nap maximum két randi: Még a kihívás elején Jen annyira lelkes volt, hogy egynél több randevút vállalt egy napra. Előfordult például, hogy négyszer ment el kávézni, aminek eredményeként kimerülten esett haza, de a koffein miatt nem tudott aludni. Jen szerint a maximum napi két randevú, mert ennyi még nem meríti ki az embert.


Nem kell mindenki számára biztosítani a második lehetőséget: Jen azzal az alapszabállyal kezdte a kihívást, hogy az, aki nem sértette meg, kaphatott egy második esélyt még akkor is, ha nem izzott köztük a levegő. Jen később rájött, hogy felesleges erőltetni a dolgot, ha már az első randevún sem érzett vonzalmat.


Egy gyors guglizás nem árthat: Jen tapasztalata szerint szükségtelen a randi előtt visszaolvasni a partner közösségi oldalát, vagy kideríteni azt, hogy ki volt az exe, és mikor, miért szakítottak. Kínos lehet, ha valakiről már akkor sokat tud az ember, amikor még nem találkoztak személyesen.


A túl sok randis app lelassítja a telefont: Jen okostelefonja összeomlott, amikor hét randevús applikációt töltött le, ráadásul egy idő után Jent idegesíteni kezdték az alkalmazások, ha nem tudott időben válaszolni egy megkeresésekre. Végül csak egy alkalmazást tartott meg.Gyakran frissítsd a profilodat: Jen minden héten átolvasta az adatlapját, átszerkesztette az életrajzát, fotókat törölt, vagy újakat tett fel. Néha megkérte a barátait, hogy nézzék meg a profilját, majd adjanak tanácsot, hogy min változtasson.


A profil hazudhat: Akad, aki remekül el tudja adni magát a közösségi média oldalakon. Hihetetlen pontossággal megtervezi a posztokat, képeket, hozzászólásokat, bájos felhasználónevet talál ki, valamit ötletes hashteget használ. Jen viszont rájött, hogy vannak, akik sokkal jobb emberek a valóságban, mint azt a digitális világ sugallta. Sőt, még mindig élnek olyan emberek, akiket hidegen hagy a Facebook. Jen szerint senkiről se szabad addig véleményt formálni, amíg nem ült le beszélgetni valakivel.

 

Légy önmagad az első randin: Jen tapasztalata szerint nem szabad arra vesztegetni az időt, hogy másnak mutatja magát, mint aki valójában. Már az első randevún nyugodtan felvállalhatja a saját személyiségét az ember, beszélhet arról, amit szeret, amit nem, vagy esetleg a furcsa hobbiját is megemlítheti. Amennyiben a férfi nem élvezte a társaságát, akkor második randevúra nincs szükség.


Nincsen bűvös szám: Jen abban reménykedett, hogy a 14 első randevús kihívás végén megtalálja álmai férfiját, de végül egyik partnerével sem akart harmadszor, negyedszer találkozni. Jen ekkor jött rá, hogy még ötven találka sem jelent garanciát arra, hogy megtalálja a párját, bár a nagy számok törvénye adhat reményt.


Habár a kísérlet nem hozta meg Jennek az új szerelmet, az mégis hasznosnak bizonyult, hiszen sokat megtudott önmagáról, így azt is, hogy megérdemel valakit, akivel tényleg jól érezheti magát.


Ha nem állsz készen a randizásra, ne randizz: A szakítás után Jen még érzékeny volt, emiatt az első randevúk nem sikerültek jól, ezért azt tanácsolja, hogy az ember akkor kezdjen randevúzni, ha nyitottnak érzi magát egy másik személy megismerésére, mert különben olyan katasztrófa lesz a randevúból, amely során megbántják egymást a felek.


Ne vedd magadra: Jen arra is rájött, hogy előfordulhat, hogy egy férfival úgy nevetnek, hogy zeng tőlük a randevú helyszíne, ám a férfi később mégsem keresi. Ennek oka lehet az, hogy a másik fél túl elfoglalt, másokkal randevúzik, vagy csak nem jött be neki a nő.


Jen úgy véli, hogy ez nem jelenti azt, hogy bármin változtatni kellene, hanem arról van szó, hogy a lehető leggyorsabban el kell engedni a dolgot, hiszen teljesen felesleges lenne megsértődni.


Mondj igent több embernek: Amikor Jen elkezdte a kihívást, akkor úgy döntött, hogy nagyon nyitott lesz, és többféle típusú férfival fog találkozni. Később arra jött rá, hogy az esetek többségében annak adott második esélyt, aki első látásra nem keltette fel a figyelmét, tehát érdemes tágítani a horizontot.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló