Egy titkos hadművelet fedőnevei megjelentek a Daily Telegraph keresztrejtvényeiben



Rejtélyes egybeesések, amikre máig nincs ésszerű magyarázat.Egy furcsa keresztrejtvény: Kódnevekkel látták el a nácik legyőzésére és a háború befejezésére kitervelt hadműveleteket. Ebben a különös történetben az OVERLORD hadművelet játszott kulcsszerepet.

A tengerészeti támadók fedőneve NEPTUNE volt, a partraszállás helyeként kijelölt két francia partszakasz az UTAH és OMAHA kódjelet kapta, a csapatok ellátására felállított mesterséges kikötőt MULBERRY álnévvel látták el.

Bármilyen hihetetlen, mégis igaz, hogy a hadművelet előtti 33 napban, június 6-tól kezdve, minden kódnév megjelent a Daily Telegraph keresztrejtvényének megfejtései között. Az OVERLORD 4 nappal a partraszállás előtt jelent meg az újságban.

A titokszolgálat biztos volt abban, hogy náci kém van a szerkesztőségben, ezért rászálltak a Telegraph irodájára. Az ügynökök csak a tanár Leonard Dave-t találták meg, aki már 20 éve szerkesztette a keresztrejtvényeket.

Dave kénytelen volt sokáig és hosszan bizonygatni, hogy egyáltalán nem sejtette, hogy a szavaknak milyen jelentősége van. A mai napig nem tudni, hogy a kódjelek hogyan kerülhettek bele a keresztrejtvényekbe.

Mrs. Bithell megmagyarázhatatlan tapasztalata: Mrs. Eileen Bithell szüleinek volt egy élelmiszer üzlete, aminek kirakatában nagyjából 20 éve lógott egy bekeretezett tábla, amiről a vásárlók megtudhatták, hogy a bolt szerdánként nem nyit ki.

Pár nappal a nő bátyjának esküvője előtt levették a táblát, hogy kicseréljék. Akkor derült ki, hogy két évtizede egy fénykép hátoldalára írták a szöveget. A legnagyobb meglepetés az volt, hogy a fotón Bithell bátyjának menyasszonya szerepelt, kislányként, az apja karjaiban. Az igazán furcsa az, hogy abban az időben, amikor a táblát kitették, a család senkit sem ismert a fotón szereplő emberek közül, hiszen csak 20 évvel később, az esküvőn találkoztak volna.

Az Erdington gyilkosságok: Az első holttestet 1817. május 27-én találták meg Birminghamtől öt kilométerre, Erdingtonban, ami akkor még kis falu volt csupán. Az áldozat a huszadik életévében járó Mary Ashford volt. A második gyilkosság áldozatára, a megfojtott Barbara Forrestre, 1974. május 27-én bukkantak rá, nem messze attól az óvodától, ahol óvónőként dolgozott.

Ha részleteibe nézzük az ügyet, akkor olyan különös egybeesések derülnek ki, mint például az, hogy 1817-ben és 1974-ben is május 26. napjára esett pünkösd. A gyilkosságok másnap, 27-én történtek.

Az áldozatokat megerőszakolták, a holttesteket 360 méter eltéréssel, helyezték el, a halál nagyjából ugyanakkor állt be. A nyomok mind a két gyilkosság esetében arra utaltak, hogy a tettes el akarta rejteni a holttesteket.

Ashford és Forrest is a barátnőjét látogatta meg pünkösd hétfőn, és a barátnőjüknél öltöztek át, hogy táncmulatságba menjenek. Mind a két gyilkosság után egy Thornton nevű férfit tartóztattak le, gyilkosság vádjával, de végül elengedték őket.

James Dean elátkozott autója: 1955-ben halálos balesetet szenvedett James Dean az ezüstszínű Porschéjával. Az autó később lecsúszott az autómentőről és megsebesített egy szerelőt. Ezt követően az a kocsi, amelyik a Porsche motorját kapta, megölte a sofőrjét.

A főtengelyt és az abroncsokat kapó kocsik súlyosan megsebesítették a sofőrjüket. A Porsche összeroncsolódott karosszériája egy személynek sérülést okozott, később egy másik embert megölt. 1959-ben tizenegy darabra tört, pedig csak egy állványon pihent.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló