Rossz előérzete ellenére elment az utazásra Mike Fridley, aki lezuhant a barátja kisgépévelMegdöbbentő történetek, amelyek főszereplői megérezték, hogy hamarosan valami rossz fog történni.Mégis megtettem.”: 1999 novemberében tört rá nagyon rossz előérzet Mike Fridley-re, amikor a közelgő, barátjával, Graham Wooddal közös utazására gondolt, ám nem hallgatott a megérzésére és így is elment, ami hiba volt.

Az utazás vége ugyanis az lett, hogy a kisgép motorja megadta magát és lezuhantak Evergladesbe. A baleset után Mike kihúzta a barátját a gépből, nehogy azzal együtt ő is felrobbanjon. A két férfi nem úszta meg sértetlenül a zuhanást, ugyanis Grahamnek eltört a háta, míg Mike-nak a bokája és a szegycsontja sérült meg.

A nagy fájdalmak ellenére azonban Mike közel 1000 lábig gázolt a mellkasig érő vízben, mire eljutott egy horgásztáborhoz, ahol sikerült ivóvizet szereznie, ám sajnos már nem volt ereje visszamenni a barátjához.

Másnap Mike hallotta, hogy helikopterek repülnek fölötte. Mivel sikerült felhívnia magára az egyik pilóta figyelmét, ezért ő megmenekült, de a barátja meghalt. Később Mike úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát hősnek, csak életben akart maradni és próbált segítséget szerezni a csonttörései ellenére.

Tizenhárom könnycsepp: A 17 éves, hívő Rachel Scott soha nem titkolta el az iskolában, hogy keresztény életet él, ami miatt gyakran zaklatták és gúnyolták. Ő ennek ellenére kitartott a hite mellett, és naplót írt, amiben néha kifejtette a küzdelmeit és azt, hogy hogyan kért Istentől segítséget a bántalmazói ellen.

Columbine High-ban tanuló lány volt az első, akit Eric Harris és Dylan Klebold agyonlőtt 1999-ben. A lövöldözés után az a hír járta, hogy a hite miatt ölték meg Rachelt, és mikor Dylan meglátta, hogy a lány még él, akkor odament hozzá, és azt kérdezte: „Hiszel még az Istenedben?”

Erre a lány azt suttogta, hogy: „Tudod, hogy tudom”, mire a fegyveres fejbe lőtte és távozott.

Később kiderült, hogy a tizenhárom emberéletet követelő lövöldözés előtt nem sokkal Rachel rajzolt egy képet a naplójába. A rajz egy szempárt ábrázolt, amiből tizenhárom könnycsepp cseppent egy rózsára és alakult vércseppekké.

Állítólag egy hónappal a lövöldözés után egy Frank Amedia nevű ismeretlen kapcsolatba lépett Rachel apjával, akinek elmondta, hogy a lánya szeméről álmodott, amiből patakzanak a könnyek. A lány apja akkor nem értette, hogy ez mit jelenthet, de aztán a hatóság megkapta Rachel hátizsákját, amiből két napló került elő, egyikben a rajzzal.

Érezte, hogy baj történik, ha elalszik: 2013 augusztusának végén, egy szombat este úgy érezte a 11 éves Marie Elias, hogy valami rossz fog történni, ha elalszik, ezért mindent megtett annak érdekében, hogy ébren maradjon, és szembe tudjon nézni a veszéllyel, legyen az bármi.

Hajnali fél 1-kor tűz keletkezett a házban, ahol a kislány a szüleivel és 17 rokonával élt. Marie az ágyában feküdve, küzdve az elalvás ellen, füstszagot érzett a hozzá legközelebb eső fal felől. A kislány rögtön felébresztett a szüleit.

Szerencsére mindenkinek sikerült sértetlenül megúsznia a balesetet, ami akár tragédiával is végződhetett volna, ha nincs Marie rossz előérzete, és nem marad ébren, ugyanis a házban nem voltak füstérzékelők.

Ez egy olyan élmény, amit nem tudsz megmagyarázni.”: Nyugtalanító álmot látott a szülei hátsó udvarában, egy kis lakásban élő Viv Donovan 1984-ben. A nő álmában kitárt karokkal ült az ágyában. A bal oldalán nem volt senki, de előtte az egész családja ott állt.

Amikor Viv elmesélte az álmát a szüleinek, akkor legnagyobb döbbenetére az apja arról számolt be neki, hogy ő azt álmodta, hogy a lányát nézi az ágyban az őt körülvevő családdal. Az álom után egy hónappal cisztát találtak Viv petefészkében, ami vakbélgyulladást okozott.

Az orvosoknak sikerült megmenteniük Viv életét, ami 20 percen múlott. Napra pontosan egy hónappal az álom után Viv a kórházi ágyban felülve, maga elé nyújtott karokkal fogadta a családját, de nem a bal oldalon.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló