Nagyot bukó videójátékok



Ezek a játékok nagyon gyorsan vesztették el a közönségüket.No Man’s Sky: A No Man’s Sky hatalmas kudarcnak bizonyult a megjelenésekor, mégis később sikerült szépítenie. A No Man’s Sky közönsége 2018-ig stagnált. Igaz, hogy előfordultak jobb időszakok, de általában egy-két ezer felhasználónál többen nem foglalkoztak a videójátékkal. A Hello Games azonban kitartóan fejlesztette a játékot, aminek eredményeként 2018-ban megérkezett a Next nevű frissítés, aminek hatására hirtelen 96.000-re ugrott fel a játékosok száma.

Ezután visszaesett a felhasználók száma, de kialakult egy stabil 5.000-6.000 játékosból álló közönség. 2019 augusztusában a Beyond patch megjelenése ismét javított a forgalmon, akkor 61.000-re, és habár akkor is csökkent a játékosok száma, mégis 2020 októberében elmondható volt, hogy a No Man’s Sky egyszerre legalább 30.000 felhasználóval büszkélkedhetett a Steamen.

Hyper Scape: A Ubisoft néhány napja bejelentette, hogy nem erőlteti tovább a Hyper Scape-et, aminek szervereit április 28-án tervezik lekapcsolni. Az, hogy a cég miért döntött leállítás mellett, nem derült ki a közleményből, viszont valószínűleg az ok az, hogy sok más stúdióhoz hasonlóan, a Ubisoft is azért jelentette meg 2020 augusztusában Hyper Scape-et, hogy azzal meglovagolja a battle royale népszerűségét.

A Hyper Scape elég egyedi volt a műfaj többi játékához képest: a játékosnak egy folyamatosan széteső virtuális világban kellett lövöldöznie. A pálya kellően vertikális szerkesztésű, a játék tempója pedig kimondottan gyors volt. Mindennek ellenére a játékosokat egyáltalán nem érdekelte a Hyper Scape.

Ennek eredményeként 2020 októberében már arról adott hírt a Ubisoft, hogy a Hyper Scape nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nincs elég játékos és kezdők számára elég barátságtalan az élmény. Akkor a cég arra tett ígéretet, hogy dolgozni fog a játékon, ami hihető volt, mivel a Ubisoft híres arról, hogy kitart a kezdetben gyenge fogadtatásban részesülő multiplayer játékai mellett, ám most feladták.

Disintegration: A Steam Charts szerint a Disintegration esetében elmondható, hogy tulajdonképpen nem is volt közönsége, ami elveszíthetett volna. Az adatok szerint még a megjelenése utáni első ingyenes hétvégén is csak 539 játékos gyűlt össze, majd csupán elvétve sikerült ezt számot 10 fölé feltornázni.

A 2020-ban megjelent Disintegration indulása jó volt, elvégre címlapon foglalkoztak vele, ráadásul jól hangzott, hogy a Halo egyik társalkotója találta ki, ám a közönséget valószínűleg a multiplayer játékok piacának telítettsége és a játék furcsa koncepciója miatt hagyta hidegen a játék, amit 2020. november 17-én leállítottak a multiplayer szerverein.

Crucible: Valószínű, hogy alig van, aki hallott az Amazon multiplayer lövöldéjéről, ugyanis az nem kapott nagy visszhangot, viszont a videójátékos újságíróknak rossz volt látniuk, ahogy a megjelenés után hónapról hónapra építik le.

Ugyanakkor ez nem volt meglepő, mivel a tesztek és a játékosok visszajelzései alapján kiderült, hogy a Crucible tele van hibákkal. Ez olyannyira igaz volt, hogy alig több, mint két héttel a megjelenése előtt lekapcsoltak kettőt a három játékmódból, majd ezután három héttel visszaredukálták bétává.

Végül a cég 2020 októberében közölte, hogy a 2020. május 21-én megjelent Crucible szervereit már novemberben lekapcsolják. A Steam Charts szerint volt, hogy egyszerre 10.000 felhasználó játszott a játékkal, de júliusban ez a szám már 200 alá zuhant.

Bleeding Edge: Már a bejelentés környékén elvesztette a közönségét a Bleeding Edge, ugyanis hiába volt egy egész érdekes koncepciója és menő karakterei, a játékmenet kicsit sem keltette fel a játékosok érdeklődését.

A Steam Charts adatai szerint a Valve platformján csak 800 egyidejű játékost sikerült elérnie indulásakor a videójátéknak, aminek megjelenése után egy hónappal már 100 követője sem akadt. A Bleeding Edge elérhető az Xbox Game Pass kínálatában.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló