Sikoltozással kezdte a karrierjét Renée ZellwegerJó és rossz horrorfilmekben kapták első szerepüket a ma már Oscar-díjas színészek.Renée Zellweger – A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér (The Return of the Chainsaw Massacre, 1994): A Texasban született Renée Zellweger valószínűleg legszívesebben letagadná, hogy A texasi láncfűrészes gyilkos-sorozat negyedik részében szerepelt, ugyanis ez a munkája inkább ártott, mint használt a karrierjének.

Ennek oka az, hogy amikor két évvel később Renée Zellweger egyre nagyobb figyelmet kapott, akkor az ügynöksége perrel fenyegette a színésznő növekvő népszerűségéből hasznot húzni próbáló Sony-t, amiért az újra bemutatta a horrorfilmet, aminek megváltoztatták a címét.

Jennifer Connelly – Jelenség (Phenomena, 1985): Az amerikai származású Jennifer Connelly rengeteget köszönhet az olasz mestereknek, hiszen az első szerepét Sergio Leone Volt egyszer egy Amerikájában kapta, amiben a fiatal Deborah-t alakíthatta.

Ezt követően főszerepet kapott egy olasz horrorban, a Leone-közeli Dario Argento Phenomena című filmben, amiben egy telepatikus képességekkel rendelkező lányt alakított, aki a rovarokkal kommunikálva próbálja megtalálni azt a sorozatgyilkost, aki a helyi lányiskola tanulóira vadászik.

Habár nem ez Argento legjobb műve, mégis Connelly hálás lehet, amiért már 15 évesen beindult a színészi karrierje.

Matthew McConaughey – A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér (The Return of the Chainsaw Massacre, 1994): Igaz, hogy Matthew McConaughey-nek ez már a negyedik filmje volt, de a köztudatban ez az első produkció, ami vele kapcsolatban él, még akkor is, ha egy rettenetesen rossz horrorról van szó.

Ennek oka lehet az, hogy a filmben nem McConaughey volt azt egyetlen olyan színész, aki később befutott, hiszen Renée Zellweger is feltűnt benne, majd mind a ketten 1996-ban robbantak be a köztudatba.

A texasi láncfűrészes gyilkos visszatérben McConaughey a gonoszok oldalához tartozott, mint Bőrpofa egyik pszichopata rokona, amihez jó hasznát vette a texasi akcentusának.

Rachel Weisz – Gyilkológép (Death Machine, 1994): Nem kapott nagy szerepet Rachel Weisz a korábban trükkmesterként dolgozó Stephen Norrington (Penge, A szövetség) rendezői debütálásában, de mégis a listán a helye.

A Gyilkológép elsősorban sci-fi-akció, tehát csak részben tekinthető horrornak. A történet egy kibernetikus robotruha hibás működéséről szól, ami rengeteg ártatlan ember életébe kerül. A karakterek nagy részét híres horrorfilmek rendezői után nevezték el.

A Gyilkológép utáni években Weisz kereste az útját, majd megkapta A múmia női főszerepét, ami elhozta számára a hírnevet, majd néhány esztendővel később Oscar-díjjal jutalmazták.

Tom Hanks – Gyilkos randevú (He Knows You’re Alone, 1980): A nyolcvanas évek végéig leginkább vígjátékokban szereplő, ma már két Oscar-díjjal rendelkező Tom Hanks egy hagyományos slasherben kezdte a pályafutást. A Gyilkos randevúban egy sorozatgyilkos csak menyasszonyokat és azok közeli ismerőseit mészárolja.

Hanks azonban nincs az áldozatok között, aminek oka az, hogy csak egy epizódszerepet kapott, és olyan gyorsan eltűnt, ahogy jött. Maga a film egy olyan gagyi, ostoba csavarral végződő alkotás, amit évekkel később a már befutott Tom Hanks is erős szavakkal húzott le a David Letterman Show-ban.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló