Ősi konnektor döbbentette meg a tudósokat



Leletek, amelyek az elmúlt években alaposan feladták a leckét a kutatóknak.A technológiai fejlődésnek köszönhetően a tudósok egyre modernebb vizsgálatoknak vethetik alá a történelmi leleteket, amelyekkel kapcsolatban nem egyszer olyan eredményeket kapnak, amelyek alaposan ámulatba ejtik őket és az embereket.

Konnektor – az Enigmalith: 1998-ban, hegyi túra közben találta rá John J. Williams villamosmérnök egy elektromos csatlakozóhoz hasonló dologra, ami a földből nyúlt ki. Williams megvizsgálta a „készüléket”, és arra a megállapításra jutott, hogy az egy 3-dugós eszköz.

A laboratóriumi vizsgálat azt az eredményt mutatta ki, hogy a „dugót” kőből faragták. A villamosmérnök szerint a „dugó” az ősi hi-tech civilizációk tárgya.

1200 évvel ezelőtt élt perui királynő restaurált arca: A lengyel és perui tudósok 3D-s technológiával állították vissza egy nemesi asszony, El Castillo de Huarmey királynő képét. Az uralkodónő a wari kultúrából származott, és évszázadokkal az inkák előtt élt.

Monet titkos gyűjteménye: Claude Monet életrajza nem említette, hogy a francia festő kiterjedt műtárgygyűjteménnyel rendelkezett, ezért nem tudni, hogy honnan szerezte a 2017-ben bemutatott festményeket. A gyűjteményben Pissarro, Manet és Signac alkotások találhatóak.

Egy múmia egy szobor belsejében: A modern technológiával fedezték fel, hogy a Buddha-szobor belsejében Lieu Qua múmiája pihen. A buddhista szerzetes a XI. és XII. század között élt.

A legősibb ember maradványai a Földön: 2017-ben mutatták be a világnak az Australopithecus csontvázat, ami nagyjából 3,6 millió éves és szinte teljesen megmaradt. Az összerakott maradvány azt bizonyítja, hogy az ausztrégopithecus közelebb állt a mai emberi csontvázhoz, mint azt a korábban feltételezték.

A Dél-Afrikában, a Sterkfontein barlangokban felfedezett maradványról azt gondolják a szakértők, hogy lány volt, aki megpróbált leereszkedni a szikláról, de lezuhant.

Kézzel készített tárgyak a frontvonalról a porosz háborúk, a napóleoni kampányok és a brit háborúk idejéből: 2017-ben mutatták be a nyilvánosság előtt az egyedi kézzel készített takarókat, amelyeket katonák alkottak a különböző háborúk idején.

A tudósok korábban azt hitték, hogy a takarókat a kórházban lábadozó katonák készítették, de a legújabb vizsgálatok szerint a hadműveletek rövid szüneteiben, a csatatéren foglalták el ezzel magukat.

Szokatlan 3,100 éves kínai kincsek: Háztartási tárgyakat találta Kínai egyik nemesi temetkezési helyén a tudósok. A nemrég felfedezett bronz rítus leleteket elképesztő kézművességgel készítették. A régészek szerint ez a számos tárgy csak a munkájuk kezdetét jelzi, mert egyelőre azt sem tudják, hogy kinek a sírják találták meg.

Dinoszaurusz agy: 2004-ben, Sussexben találták meg azt a „követ”, amiről idővel kiderült, hogy valójában egy dinoszaurusz agy fosszíliája, aminek kora 133 millió év. A tudósok speciális mikroszkóppal vizsgálták meg, hogy milyen volt a bolygó legősibb élőlényének az agya.

Az indiánok 2500 évvel ezelőtt díszítették fogaikat: A fogak díszítése sem modern divat, hiszen a régészek olyan észak-amerikai déli lakosokhoz tartozó férfi koponyákat találtak, amelyeknek fogait féldrágakövek díszítették. Anno ehhez obszidián fúrókat, gyanta- és csontalapú ragasztókat használtak.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló