A meggyilkolt nő szelleme adott tippet a nyomozóknak



Rendőrségi ügyek, amelyek megoldásában médiumok segítettek.A meggyilkolt nő szelleme adta a tippet: 1983 februárjában találták meg Jacquie Poole holttestét a nyugat-londoni lakásába. Kiderült, hogy az áldozatot szexuálisan bántalmazták, majd zsinórral megfojtották.

A holttest megtalálása utáni este a helyi látnok, Christine Holohan azt állította, hogy az elhunyt szelleme megjelent előtte, mint Jacquie Hunt, ami a nemrég elvált Poole leánykori neve volt. A látnokhoz Tony Batters rendőrt küldték, hogy beszéljen vele.

Holohan részletesen mesélt az áldozat életéről, valamint személyleírást adott a gyilkosáról, akinek még a tetoválásait is meghatározta, valamint automatikus írással megnevezte a gyilkost, „Pokie”-t. Kiderült, hogy „Pokie” valódi neve Anthony Ruark, és az áldozat barátjának barátja.

A gyilkossággal meggyanúsított Ruark fizikai megjelenése is egyezett a látnok személyleírásával, ám végül csak 18 évvel később, a Hunt körmei alól vett DNS minták megvizsgálása után sikerült a férfira bizonyítani a gyilkosságot.

Az akkor már nyugdíjas rendőr, Batters 130 olyan konkrét pontot sorolt fel, amelyet Holohan állítólag Hunt szellemétől tudott meg. A tárgyaláson 120 pont meggyezett az ott felsorolt információkkal. Ruark-ot életfogytiglani börtönre ítélték.

Egy médium találta meg az ötéves kisfiút, aki elveszett az erdőben: 1975 egy viharos éjszakáján kereste egy apa Phil Jordant, amiért eltűnt a gyermeke. A család a New York-i Tioga megyei Empire Lake-ben piknikezett, amikor az 5 éves, csak fürdőruhát viselő Tommy Kennedy mérges lett és befutott a tó körüli erdőbe.

A család és a parkőrök nem találták meg a gyereket, ezért hívták a Tioga megyei seriff irodáját. A kisgyereket önkéntesek százai is keresték, de nem találták meg. Amikor David Redsicker nyomozó és Phil Jordan a helyszínre érkezett, akkor másnap reggelt le akarták állítani a keresést a zivataros időjárás miatt.

A médiumnál azonban volt egy térkép, amit állítólag otthon rajzolt, mert a tónál csak zavarta volna a káosz a képességeit. Állítólag Jordan térképe a sűrű erdő egy még át nem kutatott részére vezette a mentőcsapatot, akik meg is találták a gyereket a megjelölt környéken.

Phil Jordan pszichikus segített megoldani egy tizenéves pár megölését: 1978 januárjában tűnt el Cynthia Rediger és John Futch. Miután a rendőrség megtalálta Futch autóját egy csatornában a kirándulóhely mellett, Phil Jordan segítségét kérték.

A médium állítólag azt mondta a helyszínen a nyomozóknak, hogy két fegyveres férfi támadt a párra, akik belehaltak a fejüket ért sebekbe. Jordan egy lepusztult fehér házat is látott. Bár Rendell nyomozó a Palm Beach megyei seriff azt mondta, hogy már megvizsgáltak egy régi fehér házat, mégis Jordan szavai miatt visszamentek. A ház üres volt, de 22-es töltényhüvelyeket találtak.

A nyomozást két hónap múlva lezárhatták, ugyanis egy kerékpáros állítólag megtalálta Rediger és Futch holttestét a kirándulóhelytől keletre fekvő vidéki területen. A vizsgálat során kiderült, hogy mind a két tinédzsert fejbe lőtték, a sebekben pedig 22-es puskához való tölténymaradványt találtak.

Rendell nyomozó ismét Jordan segítségét kérte, hátha le tudja írni a gyanúsítottakat. A médium megpróbálta lerajzolni a férfiakat, akik latin vagy mexikói származásúak lehettek, valamint elmondta, hogy egy kutyának fontos szerepe lesz az üggyel kapcsolatban.

Hamarosan újabb bűncselekmény történt, ugyanis egy fiatal nőt elraboltak és szexuálisan bántalmaztak. Sessa, a Palm Beach megyei nyomozó egy Adam Herrera nevű férfit tartoztatott le elkövetőként.

Ekkor egy névtelen személy bejelentette, hogy talán tudja, hogy ki ölte meg a tinédzsereket, mert a tettes eladta neki a kutyáját, és most szexuális bántalmazás vádjával a Palm Beach megyei börtönben ül.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló