Ezek a sztárok már nem fejezhették be az utolsó filmjüket (2. rész)



Színészek és színésznők, akik forgatás közben haltak meg.Chris Farley (1964 – 1997): A komikus Chris Farley 1997-ben, drogtúladagolásban halt meg. A tragédia idején két filmje, a Hajszálhíján hősök és a Bérbosszú Bt. – Megfizetünk, ha megfizetnek már kész volt, viszont a Shrek hangfelvételein még javában dolgozott, ugyanis eredetileg az ő hangján szólalt volna meg a címszereplő.

Habár a felvétel 80%-a már kész volt, mégis a Farley helyére érkező Mike Myersnek nem tetszett az elődje által képviselt irány, ezért az ő elképzelései alapján átalakították az alkotást.

Philip Seymour Hoffman (1967 – 2014): Az éhezők viadala utolsó előtti és utolsó részét egyszerre forgatták, emiatt csak egy-egy jelenete volt hátra az Oscar-díjas színésznek, aki túladagolásban halt meg.

Francis Lawrence rendező úgy döntött, hogy nem fognak digitális trükköket bevetni arra, hogy feltámasszák a sztárt, ezért úgy oldották meg a problémát, hogy átírták a jeleneteket, a lyukak befoltozására pedig korábbi felvételeket használtak fel.

Mivel emellett volt néhány nagytotál, amiben Philip Seymour Hoffman karakterének szerepelnie kellett, ezért azt vizuális effektekkel oldották meg.

Heather O'Rourke (1975 – 1988): A legtöbben a Poltergeist-filmek Carol Anne Freelingjeként ismerik Heather O'Rourke-ot, aki a harmadik rész forgatása közben, 1988-ban halt meg. A kislány 1987-ben betegedett meg először, és egy téves diagnózis miatt rossz gyógyszert írtak fel neki. Emiatt puffadt fel az arca, ami elég feltűnő a harmadik filmben. Egy évvel később rosszul lett és meghalt, amit bélelzáródás és veleszületett veseelégtelenség okozott.

A film felvételei akkor már készen voltak, csak néhány pótforgatás volt hátra, de a rendező kegyeleti okok miatt nem akarta befejezni a munkát, ám a stúdió nyomására újraforgatták a film teljes végét egy testdublőrrel.

Bruce Lee (1940 – 1973): A harcművészetek egyik leghíresebb filmes arca Bruce Lee, aki gyereksztárként, Hongkongban kezdte a karrierjét. A színész 18 éves korára 20 filmben szerepelt. Ekkor indult el Hollywood meghódítására, amivel újabb sikert ért el, hiszen olyan filmekkel gazdagította az amerikai filmkultúrát, mint A nagyfőnök, Tomboló ököl, A Sárkány útja és A sárkány közbelép.

1973. június 26-án, 32 évesen, napokkal A sárkány közbelép bemutatója előtt halt meg. A tragédiához egy allergiás reakció vezetett, ugyanis a beszedett fájdalomcsillapító egyik összetevője agyduzzadást okozott nála.

Az egyébként remek fizikai állapotban lévő Lee váratlan és sokkoló halála beindított az összeesküvés-elmélet gyártást, ugyanis vannak, akik szerint a triád ölette meg a színészt, ám mások szerint átok ül a Lee-családon, hiszen 1993-ban Brandon is bizarr halált halt.

A színész halálával befejezetlenül maradt a Halálos játszma című film, ám mivel ahhoz már leforgattak 100 percnyi játékidőt, köztük komoly harcjeleneteket, ezért a stúdió főnöke felkérte A sárkány közbelép rendezőjét, Robert Clouse-t arra, hogy fejezze be a filmet.

Annak érdekében, hogy ez sikerüljön, dublőröket és különféle trükköket használtak, ami akkori szemmel is feltűnő volt, ám a legízléstelenebb megoldás az volt, hogy a színész valódi temetéséről vágtak be képeket.

Natalie Wood (1938 – 1981): Natalie Wood tisztázatlan körülmények között fulladt a tengerbe a Santa Catalina szigethez közel. Az ellentmondásos tanúvallomások szerint a férjével vitatkoztak a tragédiát megelőzően, ám ennek ellenére soha nem tartóztatták le a férfit, pedig a neve a mai napig felmerül az üggyel kapcsolatban.

A színésznő halálakor már minden fontosabb felvételt felvettek az Agyhalál című filmhez, ám még akadt pár kisebb jelenet. A stúdió azonban azonnal leállította az egyébként is problémás forgatást, és a rendező, Douglas Trumbull állítása szerint, a biztosítási pénzt akarták megszerezni, hogy abból fedezzék a várható veszteséget. A biztosító viszont csak annyi pénzt adott, ami elég volt a film befejezésére.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló