Jó ügyet szolgál a világ egyik legfurcsább étterme, a Cabbages and Condoms



Bizarr tematikájú éttermek a világ minden tájáról.Ha éttermet választunk, akkor nemcsak az számít, hogy mennyibe kerül az étel, hanem az is sokat hozzátesz az élményhez, hogy milyen a hely berendezése, ami lehet teljesen hagyományos, de akár furcsa is.

A nagyvilágban járva több meglepő tematikájú étteremmel találkozhatunk, így például az alábbiakkal, amelyek között akad, amelyik nemes célt szolgál.

Cabbages and Condoms, Bangkok, Thaiföld: Egy AIDS-megelőzési aktivista tulajdonában áll az étterem, amelynek a berendezése az óvszerről szól. Kondom lóg a fákról, azt húztak az asztali lámpákra és a vázákba helyezett virágokra is. Az étkezés végén óvszerrel kínálják a vendégeket.

Mindezt Meechai Viravaidya találta ki, aki a thaiföldi AIDS-ellenes küzdelem vezetője és a Népesség- és Közösségi Fejlesztési Szövetség igazgatója. Viravaidya annyira híres az óvszerhasználat előmozdításáról és az AIDS terjedésének lassításáról Thaiföldön, hogy az országban Meechais néven ismerik az óvszereket.

Viravaidya az étterem bevételeit is az AIDS-megelőzési programjaira fordítja, tehát lehet, hogy maga az étterem bizarr, de legalább jó célt szolgál, és állítólag az ételek is nagyon finomak.

Zsiráf Major, Kenya, Nairobi: Kenya népszerű turistacélpontja a Zsiráf Major, ahova a legtöbben nem azért érkeznek, hogy megcsodálják az épület meseszép homlokzatát, vagy az elképesztő belső teret, hanem azért, hogy megnézzék az udvaron élő Rotchild-zsiráfokat, akik az egyik leginkább veszélyeztetett alfajnak számítanak, ugyanis a becslések szerint már csak 1500 példány él vadon.

Ha tehát valaki szeretne találkozni a Rotchild-zsiráfokkal, akkor ellátogathat a Zsiráf Majorba, ahol az is könnyen megtörténhet, hogy az étel falatozása közben egy zsiráf kukucskál be a vendég ablakán.

Az étterem körül kialakított parkban általában egyszerre tíz zsiráf él, az utódokat pedig visszaszoktatják a vadonba, ha elég idősek ehhez, ezzel is segítve az állatfaj fennmaradását.

Modern Toilet Étterem, Taipei, Taiwan: Általánosságban elmondható, hogy az éttermek legrosszabb asztala az, amelyik a mellékhelyiség mellett található, ám a Modern Toilet Étteremben minden asztal a WC mellé került.

Ennek oka az, hogy a WC tematikájú étteremben a vendégek porcelán csészéken ülve fogyaszthatják el a kis WC-formájú csészékben és ágytálakban felszolgált ételeket. Ha valaki csokifagyit rendel, akkor azt direkt úgy formázzák meg, hogy az alakja, szépen fogalmazva, a végtermékre hasonlítson.

Red Sea Star vízalatti étterem, Eilat, Izrael: Nem tűnik túl szép dolognak a halakat figyelni, miközben azok azt nézik, ahogy te halat eszel, ám a Vörös-tenger alatt, hatalmas ablakokkal kialakított Red Sea Star étteremben mégis különleges élmény úgy étkezni, hogy közben körülvesz a tengeri élővilág.

New Lucky Étterem, Ahmedabad, India: Az indiai Ahmedabad belvárosában található New Lucky Étterem nemcsak a tejes teájáról és vajas tekercseiről híres, hanem arról is, hogy asztalok igazi sírok között helyezkednek el.

Európaiként bizarrnak hangzik, hogy egy temetőben ücsörögve kávézzunk, de a kulturális különbségek miatt, az indiaiaknak nincs ezzel semmi problémája, sőt, a tulajdonos szerint a sírok, amelyekre az étterem épült, szerencsét hoznak neki.

A kávézó-büfé másik érdekessége egy falra akasztott festmény, amit a híres képzőművész, az étteremben gyakran megforduló, M.F. Husain készített és ajándékozott a tulajdonosnak. Állítólag már sokan meg akarták venni az alkotást, de az nem eladó.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló