Szellemjárta helyek



Különös élményben volt részük a turistáknak ezekben az épületekben.Vulcan Hotel: A szellemvadászok és a paranormális jelenségek iránt érdeklődők egyik kedvenc helye az új-zélandi Vulcan Hotel, aminek állítólag az 1-es szobája tekint vissza igencsak sötét múltra.

Állítólag egy Rose nevű prostituált szállt meg az 1-es szobában, majd ott is halt meg, amikor a XIX. században megfojtották az ágyában. Állítólag a nő azóta is a szobában kísért. A látogatók arról meséltek, hogy pislákoló fények, hideg folt, ajtók nyikorgása, fantomlépések, nyögések és maguktól működésbe lépő készülékek utaltak arra, hogy szellem kísért az 1-es szobában.

Emellett a beszámolók szerint Rose csak a férfiakat zaklatja, talán azért, mert a gyilkosa miatt próbál minden férfin bosszút állni.

Omni Mount Washington: 1900-ban építette Joseph Stickney a Mount Washington Hotelt, ám sajnos nem élvezhette sokáig a szállodát, ugyanis az ünnepélyes megnyitó után nem sokkal megbetegedett és hamarosan meghalt.

Stickney özvegye, Carolyn később feleségül ment egy európai herceghez, de nem feledkezett el az szállodáról, ugyanis minden évben visszatért oda, és minden alkalommal a 314-es szobát vette ki. Carolyn 1936-ban meghalt, ami után furcsa dolgokról kezdtek beszámolni a szállodában megfordult vendégek.

Voltak, akik azt állították, hogy az éjszaka látták, hogy egy nő lebeg a hotelban, a fények pislákoltak. Máskor a szellem csak némán ült. Más vendégek édes virágillatot éreztek a 314-es szobában, amikor felébredtek. A 314-es szobában otthagyták Carolyn baldachinos ágyát, ezért lehet, hogy ahhoz kötődik a szellem.

Newton ház: Nagy-Britannia egyik leghíresebb paranormális helye a Newton ház pincéje, ugyanis már sok rejtélyes megfigyelésről számoltak be a turisták. Többségük azt állította, hogy az épület korábbi inasának, Walternek a szellemét látta.

A szemtanúk arróól is beszéltek, hogy dohányszagot éreztek, hangokat hallottak és pislákoló fényeket láttak a pincében. A Newton házzal kapcsolatos egyik leghíresebb legenda szerint a házban kísért Lady Elinor Cavendisht, a ház asszonyának unokatestvére, akit egy kikosarazott szerető fojtott meg a XVIII. században.

Régi melbourne-i börtön: Egészen a nyolcvanas évekig működött a régi melbourne-i börtön, ahol több, mint tízezer rabot őriztek, és száznál is többet kivégeztek. A tizenéves bűnözőket is őrző börtönnek igazán sötét a múltja, és több rab is öngyilkosságot követett el ott, amiért nem bírták elviselni a nagyon rossz körülményeket.

Mindennek tudatában nem meglepő, hogy a turisták arról számoltak be, hogy a régi börtönben szellemek tanyáznak. Az elbeszélések szerint a leginkább kísértetjárta cella a 17-es, ahova belépve, a turisták úgy érezték, mintha valaki torkukat szorongatná, és nem kaptak levegőt.

Queen Anne Hotel: San Francisco egyik leghíresebb szellemjárta helye a Queen Anne Hotelt, ami a XIX. században bentlakásos lányiskola volt. Abban is időben lakott ott Miss Mary Lake, az iskola igazgatónője, akiről azt híresztelték, hogy viszonya van a helyi szenátorral, James Fairrel.

Amikor az épületet szállodává alakították át, akkor Lake irodájából készült el a 410-es szoba, amiről ma már azt állítják, hogy a szellemjárás központja. Bár a korábbi igazgatónőt 3000 mérfölddel arrébb temették el, mégis úgy tűnik, hogy a halála után sem szakadt el az egykori iskolától, amit azóta is kísért.

Az egyik vendég, aki a 410-es szobát kapta, arról beszélte, hogy a földön, betakarva ébredt. Mások arról számoltak be, hogy amikor aludni próbáltak, vagy kicsomagolták a bőröndjüket, akkor valaki énekelni kezdett. Az elbeszélések alapján úgy tűnik, hogy Lake-től nem kell félni, mert egy ártalmatlan, segítőkész szellem.

Felbrigg Hall: Észak-Norfolk csodás parkjába, a XVII. században építették a ragyogó Felbrigg Hallt, amiről manapság azt állítják, hogy a korábban ott élt William Windham kísért a könyvtárban, ugyanis életében nagyon szerette a könyveket.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló