Ki lehet a Ben Macdhui nagy szürke embere?



Hegyekkel kapcsolatos meglepő legendák.Ben Macdhui nagy szürke embere: A legenda szerint egy hatalmas szürke lény él a Skócia államhoz tartozó Ben Macdhui hegyen. Ezt a teremtményt elnevezték „A nagy szürke embernek”. Az első feljegyzés szerint 1925-ben jelent meg először a lény, amivel a Cairngorm Club tagjai találkoztak a hegycsúcson.

A szemtanúk arról számoltak be, hogy kövek ropogására, idegen lépések zajára kapták fel a fejüket. Hirtelen úgy érezték, hogy valaki követi őket, ám a zajból ki lehetett következtetni, hogy az a valaki sokkal nagyobb, mint egy átlagos ember. A nagy szürke ember tehát a skót Yeti.

Az eset után a Cairngorm Club tagjai arra az elhatározásra jutottak, hogy van valami furcsa a hegy tetején, ezért soha többé nem mennek arra a területre. Legyen bármi is a Ben Macdhui csúcsán, az még mindig ott van, és még mindig nem magyarázta meg senki, hogy valójában miről lehet szó.

A Berwyn-hegyi incidens: 1947 januárjában többen is arról számoltak be Walesben, hogy egy hatalmas robbanás után lángoló fény jelent meg a Berwyn-hegység felett. A jelenségek miatt sokan elmenekültek az otthonukból.

Voltak, akik azt feltételezték, hogy egy gép csapódott a hegybe. Mások „lüktető narancssárga-vörös fényről” beszéltek, míg megint mások szerint földönkívüli zuhant le. Ami biztos, hogy a helyszínre kivonuló rendőrség semmit sem talált.

A hivatalos jelentés szerint egy meteorit csapódott a földbe, ami földrengést okozott. Habár ez teljesen logikusnak és hihetőnek hangzik, mégis sokan még mindig abban hisznek, hogy valami sokkal rejtélyesebb dolog történt azon a januári estén.

Az Untersberg portálok: Németország-Ausztria határán, a Berchtesgaden-Alpok között található az Untersberg-hegység, amely rengeteg legendában játszott főszerepet. Némely történet szerint a római császárok a hegyek belsejében temetkeztek, de olyan mendemonda is létezik, amely szerint elveszett civilizációk bújtak meg a sziklák között, az erdei területen pedig állítólag különös állatok vándorolnak.

A szóbeszéd szerint a legendák még Adolf Hitler figyelmét is felkeltették, ezért épített egy házat a hegyre, hogy onnan figyelje a nagy teljesítményű teleszkópokon az Untersberget. Sok kiránduló időkiesésre panaszkodott, illetve arra, hogy a hegy másik oldalán ébredt fel.

Arra is akadt példa, hogy ezek a távolságok hihetetlenül hosszúak voltak, a kiesett idő pedig kevés lett volna ahhoz, hogy ott lyukadjanak ki, ahol magukhoz tértek. Az emberek között akadnak, akik szerint az a magyarázat, hogy idegenek rabolták el az áldozatokat, de időhurkokat és más világok portálait is gyanítják az események hátterében.

A logikus és reális magyarázat szerint azok az emberek, akiknek kiesett az idő és máshol tértek magukhoz, betegek vagy dehidratáltak lesznek a hegyen, ezért részleges alvásba esnek, miközben valójában mennek.

Stan Wolf, osztrák író beszámolójából az derült ki, hogy a barátaival azért indultak el a hegyre, hogy felfedezzék az időhurkokat. Állítólag találtak egy olyan hegyvidéki területet, ahol azt vették észre, hogy az órájuk gyorsabban vagy lassabban járt, mint máskor.

Wolf azt is állítja, hogy az egyik barlangban ott élő férfiakkal találkoztak, akik azt mondták magukról, hogy a második világháborúban SS katonaként szolgáltak. Ezek a személyek állítólag nem öregedtek, és azt hitték, hogy a harcok csak mostanában értek véget.

Az író szerint ezek az anomáliák azokkal a fekete kristályokkal idézhetők elő, amelyeket a Templomos Lovagok használtak és az „Uralom köveként” neveztek. A legenda szerint a fekete kristályok képesek lelassítani az időt és válaszokat adhatnak a rejtélyekre.

Wolf továbbá arról is beszélt, hogy a hegyen sok a dimenziókapu, ami megmagyarázza a rengeteg eltűnést. Azt nem lehet tudni, hogy ebből az egészből igaz-e bármi is, vagy csak az író találta ki a történetet.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló